Rýžová polévka s jogurtem
40 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Masový vývar přivedeme k varu, poté přidáme propláchnutou rýži. Vaříme do jejího změknutí.
- 2Jogurt smícháme s rozpuštěným máslem a moukou, poté vmícháme do vývaru. Vaříme na mírném plameni 5 minut.
- 3Servírujeme posypané nadrobno nasekanou mátou, přelité paprikou zpěněnou na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.