Rýžové knedlíčky s krevetami
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1,2mililitryOmáčka rybí
- 3gramyZázvor mletý
- 2kusyChilli paprička
- 600mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- Na omáčku
- 1,2decilitryOmáčka rybí
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 20gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
839 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v 400 ml osolené vody a necháme vychladnout.
- 2Vyloupané krevety smícháme s rybí omáčkou a nastrouhaným zázvorem, v dlani vždy do hrsti ochucené rýže vmáčkneme krevetu s omáčkou a zaobalíme do koule. Knedlíčky vložíme do bambusových košíků, posypeme nasekanou chilli papričkou, zavřeme a vložíme na pařáček do woku nad zbylou vroucí vodu. Zakryté dusíme 30 minut, v polovině vaření košíky prohodíme, aby se knedlíčky uvařily stejnoměrně. Podáváme s omáčkou, kterou smícháme z rybí omáčky, nasekaného koriandru a limetkové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.