Rýžové kuličky s lososem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůRýže arborio
- 100gramůLosos uzený
- 3lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 3lžíceVývar rybí
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
16Postup přípravy
- 1Do 200 ml osolené vody vsypeme rýži, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme zhruba 15 minut. Poté odstavíme a necháme ještě asi 20 minut bobtnat.
- 2Rybí filety nakrájíme na kostičky a asi 15 minut marinujeme v rybím fondu. Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a vmícháme k rybě. Přidáme 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.
- 3Vlhkýma rukama hněteme z rýže kuličky, které uprostřed promáčkneme a naplníme vždy 1 čajovou lžičkou rybí směsi. Poté kuličku opět uzavřeme.
- 4Hotové zdobíme sekanou petrželkou. Pokrm podáváme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.