Rýžové kuličky s lososem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibulka jarní
    • 100gramůRýže arborio
    • 100gramůLosos uzený
    • 3lžícePetržel kudrnka
    • 1špetkaSůl
    • 3lžíceVývar rybí
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
10 kcal
Bílkoviny
2 g
Vláknina
42 mg
Cukr
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 200 ml osolené vody vsypeme rýži, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme zhruba 15 minut. Poté odstavíme a necháme ještě asi 20 minut bobtnat.
  • 2
    Rybí filety nakrájíme na kostičky a asi 15 minut marinujeme v rybím fondu. Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a vmícháme k rybě. Přidáme 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.
  • 3
    Vlhkýma rukama hněteme z rýže kuličky, které uprostřed promáčkneme a naplníme vždy 1 čajovou lžičkou rybí směsi. Poté kuličku opět uzavřeme.
  • 4
    Hotové zdobíme sekanou petrželkou. Pokrm podáváme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.