Rýžové nudle na thajský způsob
45 min.
Ingredience
- 140gramůNudle rýžové
- 2litryVoda pitná
- 120gramůKuřecí prsa
- 80gramůSýr sójový - Tofu
- 20gramůCukr třtinový
- 50gramůSójové výhonky
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůCibulka jarní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceTamarindová pasta
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle namočíme do hrnce s teplou vodou na 15 minut. Scedíme je a necháme okapat. Maso nakrájíme na tenké nudličky, sýr tofu zase na větší kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme nahrubo.
- 2Ve velké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso. Přisypeme cukr, zamícháme, cukr nám zůstane trochu zkaramelizován, přidáme tamarindovou pastu, vmícháme okapané nudle a všechny suroviny nad ohněm důkladně promícháme. Pánev stáhneme z ohně, na kraj pánve rozklepneme celé vejce, které osmahneme do poloměkka a hned smícháme s ostatními surovinami. Pánev vrátíme zase na přímý oheň, přisypeme ořechy, jarní cibulku, tofu, opět promícháme a zlehka zahřejeme. Nakonec dochutíme sójovou a rybí omáčkou, pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Připravené rýžové nudle poklademe podle porci na vyhřáté talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.