Rýžové nudle s houbami a krevetami

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůKrevety tygří - loupané
    • 500gramůNudle rýžové
    • 60mililitrůOmáčka sójová
    • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceCukr krupice
    • 150gramůShiitake houby
    • 125gramůHouby enoki
    • 90gramůCibulka jarní
    • 2litryVoda pitná
    • 1špetkaSůl
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
10 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
  • 2
    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.