Rýžové nudle s hovězím masem a fazolovou omáčkou

50 min.
Čína

Ingredience

    • 450gramůNudle rýžové
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 1špetkaZázvor celý
    • 230gramůPaprika žlutá
    • 340gramůHovězí maso zadní
    • 2lžíceOmáčka ústřicová
    • 1lžíceChilli omáčka
    • 0,5hrnekVoda pitná
    • 2kusyCibulka jarní
    • 2kusyChilli paprička
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2stroužkyČesnek
    • 3lžíceFazole
    • 1lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí horkou vodou opláchneme nudle a necháme okapat. Rozehřejeme si na velké pánvi polovinu oleje, rozetřeme ho po celé pánvi. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a nakrájené papriky. Smažíme vše 5 minut, poté zeleninu vyndáme a udržujeme v teple.
  • 2
    Přilijeme na pánev zbývající olej. Vložíme plátky hovězího masa se zkvašenými fazolemi a smažíme pět minut za stálého míchání nad vysokým plamenem.
  • 3
    V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem, chilli omáčkou a vodou. Promícháme a přilijeme na pánev. Přidáme vyndanou zeleninu a minutu povaříme za stálého míchání.
  • 4
    Nakonec přidáme nudle a promícháme. Vaříme, dokud se nudle neprohřejí. Můžeme okořenit dle chuti, podáváme ozdobené nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.