Rýžové nudle s hovězím masem a fazolovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 450gramůNudle rýžové
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1špetkaZázvor celý
- 230gramůPaprika žlutá
- 340gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceChilli omáčka
- 0,5hrnekVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceFazole
- 1lžíceŠkrob jemný kukuřičný gustin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pod tekoucí horkou vodou opláchneme nudle a necháme okapat. Rozehřejeme si na velké pánvi polovinu oleje, rozetřeme ho po celé pánvi. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a nakrájené papriky. Smažíme vše 5 minut, poté zeleninu vyndáme a udržujeme v teple.
- 2Přilijeme na pánev zbývající olej. Vložíme plátky hovězího masa se zkvašenými fazolemi a smažíme pět minut za stálého míchání nad vysokým plamenem.
- 3V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem, chilli omáčkou a vodou. Promícháme a přilijeme na pánev. Přidáme vyndanou zeleninu a minutu povaříme za stálého míchání.
- 4Nakonec přidáme nudle a promícháme. Vaříme, dokud se nudle neprohřejí. Můžeme okořenit dle chuti, podáváme ozdobené nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.