Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžíceCukr krupice
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 5lžicOlej rostlinný
- 300gramůNudle čínské vaječné
- 2kusyLimetka
- 4litryVoda pitná
- 2gramySůl
- 1lžíceMáta
- 3lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru, ručně vyšleháme veškeré ingredience v dostatečně velké míse. Kuřecí plátky omyjeme studenou vodou, osušíme a ponoříme do marinády, necháme alespoň 30 minut marinovat. Během marinování maso občas obrátíme.
- 2Omytou papriku rozkrojíme a očistíme od semínek i bílé dužiny, poté ještě jednou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a oloupeme mrkev s cuketou a nastrouháme na tenké proužky. Mátu omyjeme, důkladně vytřepeme a lístky otrháme od stonku.
- 3Rozpálíme pánev s 2 polévkovými lžícemi oleje, vyndáme plátky kuřete z marinády a prudce opečeme po obou stranách vždy po 5 minutách. Během opékání masa si připravíme velký hrnec na těstoviny s minimálně 3 litry osolené vody, uvedeme do varu a vhodíme rýžové nudle, které vaříme maximálně 4 minuty. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
- 4Nudle smícháme s nastrouhanou zeleninou a mátou a dáme na talíře. Kuřecí plátky podélně nakrájíme na tenké proužky a dáme na porce nudlí se zeleninou. Šťávu ze dvou limetek smícháme se zbývajícím olejem a nalijeme na maso s nudlemi. Na závěr ozdobíme limetkovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.