Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou

50 min.

Ingredience

    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 0,5lžíceCukr krupice
    • 4kusyKuřecí prsa
    • 1kusPaprika oranžová
    • 1kusMrkev kořen
    • 1kusCuketa
    • 5lžicOlej rostlinný
    • 300gramůNudle čínské vaječné
    • 2kusyLimetka
    • 4litryVoda pitná
    • 2gramySůl
    • 1lžíceMáta
    • 3lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru, ručně vyšleháme veškeré ingredience v dostatečně velké míse. Kuřecí plátky omyjeme studenou vodou, osušíme a ponoříme do marinády, necháme alespoň 30 minut marinovat. Během marinování maso občas obrátíme.
  • 2
    Omytou papriku rozkrojíme a očistíme od semínek i bílé dužiny, poté ještě jednou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a oloupeme mrkev s cuketou a nastrouháme na tenké proužky. Mátu omyjeme, důkladně vytřepeme a lístky otrháme od stonku.
  • 3
    Rozpálíme pánev s 2 polévkovými lžícemi oleje, vyndáme plátky kuřete z marinády a prudce opečeme po obou stranách vždy po 5 minutách. Během opékání masa si připravíme velký hrnec na těstoviny s minimálně 3 litry osolené vody, uvedeme do varu a vhodíme rýžové nudle, které vaříme maximálně 4 minuty. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
  • 4
    Nudle smícháme s nastrouhanou zeleninou a mátou a dáme na talíře. Kuřecí plátky podélně nakrájíme na tenké proužky a dáme na porce nudlí se zeleninou. Šťávu ze dvou limetek smícháme se zbývajícím olejem a nalijeme na maso s nudlemi. Na závěr ozdobíme limetkovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.