Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou

20 min.

Ingredience

    • 280gramůNudle široké
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2kusyŠalotka
    • 100gramůRajčata Cherry
    • 1lžičkaChilli paprička sušená
    • 4lžíceMáslo arašídové
    • 150mililitrůMléko kokosové
    • 2kusyCibulka jarní
    • 230gramůMrkev kořen
    • 2kusyČesnek
    • 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
  • 3
    Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
  • 5
    Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
  • 6
    V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
  • 7
    kokosové mléko a rajčatový protlak.
  • 8
    Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
  • 9
    Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.