Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 280gramůNudle široké
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyŠalotka
- 100gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 4lžíceMáslo arašídové
- 150mililitrůMléko kokosové
- 2kusyCibulka jarní
- 230gramůMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
- 2Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
- 3Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
- 4Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
- 5Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
- 6V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
- 7kokosové mléko a rajčatový protlak.
- 8Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
- 9Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.