Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi
40 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůNudle rýžové
- 600gramůDýně
- 4lžíceOlej sezamový
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceMed včelí
- 8lžicOmáčka sojová světlá
- 3lžícePistácie
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
- 2V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.
- 3Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.
- 4Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.