Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.
  • 3
    Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.
  • 4
    Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.