Rýžové palačinky
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko rýžové
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicMarmeláda jahodová
- 300gramůMouka rýžová
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
500 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do rýžového mléka nasypeme rýžovou mouku, dobře rozmícháme a necháme odstát, nejlépe do druhého dne.
- 2Před použitím do těstíčka přidáme špetku soli a rozkvedláme vejce.
- 3Na rozpálenou pánev lijeme naběračkou tolik těsta, aby vznikly silnější palačinky. Rýžové těsto se potom při obracení méně trhá. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatova.
- 4Na talíři pomažeme palačinky marmeládou bez cukru a zavineme. Výborně chutná jahodová marmeláda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.