Rýžové vlasové nudle s jarními závitky
50 min.
Ingredience
- Arašídová omáčka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1lžíceArašídová pomazánka
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 1kusLimetka
- 1,5hrnkyVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5hrnekOřechy burské pražené
- 8plátkůSalát hlávkový
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 55gramůNudle rýžové
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžíceCukr krupice
- 2lžíceOmáčka rybí
- 340gramůVepřová pečeně
- 115gramůFazolové výhonky
- 1hrstMáta
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 8kusůRýžový papír
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
49 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nudle necháme do změknutí namáčet v teplé vodě. Poté je scedíme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a povaříme 2 - 3 minuty. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev, ochutíme cukrem a přelijeme rybí omáčkou.
- 2Připravíme závitky. Maso nakrájíme na nudličky, krevety uvaříme, odstraníme ulity a vnitřnosti a rozkrojíme na poloviny. Všechny rýžové papíry namočíme v míse s teplou vodou a položíme na pracovní plochu. Položíme na něj list salátu, 1 - 2 lžičky nudlové směsi, několik nudliček masa, pár fazolových výhonků a několik lístků máty. Srolujeme do válce, v polovině rolování přeložíme oba konce směrem do středu a do vzniklé štěrbiny vložíme dvě krevety. Přidáme několik kousků okurky nakrájené na nudličky a pár koriandrových lístků. Srolujeme do pevného balíčku. Hotové závitky klademe na talíř a zakryjeme vlhkou utěrkou.
- 3Na arašídovou omáčku rozpálíme v malé pánvičce olej. Osmahneme na něm cca 1 min nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku spolu s rajským protlakem. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme arašídovou pomazánku, omáčku hoisin, cukr, šťávu vymačkanou z limety a důkladně promícháme. Na mírném ohni povaříme 3 - 4 minuty. Hotovou omáčku přelijeme do mísy, přidáme rozemleté burské oříšky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- 4Každý závitek překrojíme na dvě poloviny, ochutíme lžičkou arašídové omáčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.