Rýžový dezert s angreštem
35 min.
Ingredience
- 130gramůRýže loupaná
- 1,5lžíceCukr krupice
- 250gramůAngrešt
- 40gramůŽelatina
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMaliny
- 2lžíceSirup malinový
- 0,83litrVoda pitná
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody.
- 2Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl vody s 1,5 lžící cukru doměkka, až na kaši, kterou pak dáme do mísy.
- 3Nepřezrálé angrešty omyjeme, dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 0,5 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme (vaříme asi 10 minut).
- 4Angrešt prolisujeme přes síto přímo na rýžovou kaši a promícháme s citronovou kůrou, želatinou a 1 lžící práškového cukru. Směs dobře vymícháme a dáme do malé koláčové nebo dortové formy (dle možností). Uhladíme a dáme do chladničky na 1–2 hodiny ztuhnout.
- 5Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 6Rýžový dezert vyklopíme na plochou mísu, rozkrájíme na porce, každou porci ozdobíme šlehačkou, čerstvými malinami a polijeme 1–2 lžícemi malinového sirupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.