Rýžový dezert s angreštem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody.
  • 2
    Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl vody s 1,5 lžící cukru doměkka, až na kaši, kterou pak dáme do mísy.
  • 3
    Nepřezrálé angrešty omyjeme, dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 0,5 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme (vaříme asi 10 minut).
  • 4
    Angrešt prolisujeme přes síto přímo na rýžovou kaši a promícháme s citronovou kůrou, želatinou a 1 lžící práškového cukru. Směs dobře vymícháme a dáme do malé koláčové nebo dortové formy (dle možností). Uhladíme a dáme do chladničky na 1–2 hodiny ztuhnout.
  • 5
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
  • 6
    Rýžový dezert vyklopíme na plochou mísu, rozkrájíme na porce, každou porci ozdobíme šlehačkou, čerstvými malinami a polijeme 1–2 lžícemi malinového sirupu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.