Rýžový meruňkový nákyp

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vetším hrnci přivedeme k varu mléko, vsypeme do něj rýži s vanilkovým cukrem, pod pokličkou vaříme za občasného míchání 45 minut. Poté uvařenou rýži necháme mírně zchladnout.
  • 2
    Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme pecky, dužninu nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, zbylé máslo (po vytření formy) a 3 lžíce cukru vmícháme do uvařené rýže. Z bílků ušleháme tuhý sníh, polovinu vmícháme do rýže, druhou polovinu smícháme se zbylým cukrem.
  • 4
    Zapékací formu vymažeme máslem, rozprostžeme do ní polovinu ochucené uvařené rýže. Navrch naskládáme plátky meruněk a zakryjeme zbylou rýží. Zcela nahoru rozetřeme sladký sníh z bílků.
  • 5
    Nákyp pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 175 stupňů, než získá povrch jemně zlatavý nádech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.