Rýžový nákyp s hruškami a mandlemi
135 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůHrozinky
- 80gramůMandle plátky
- 6kusůHrušky
- 1kusCukr vanilka
- 1litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
8 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme mléko, sůl, 80 g cukru a rýži, přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 20 minut, dokud se mléko nevsákne do rýže. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Hrušky očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků. Žloutky, hrušky, hrozinky a mandle vmícháme do rýže. Bílky se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu, poté opatrně přimícháme do rýže. Rýžovou směs vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme s čokoládovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.