Rýžový nákyp s kandovaným ovocem
95 min.
Ingredience
- 225gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 350mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžícePomerančová kůra
- 50gramůHrozinky
- 50gramůBrusinky
- 100gramůKandované ovoce
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
62 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
452 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
- 2Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
- 3Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.