Rýžový nákyp s kandovaným ovocem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
62 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
452 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
  • 3
    Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.