Rýžový nákyp s kokosovým mlékem
130 min.
Ingredience
- 90gramůRýže loupaná
- 600mililitrůMléko kokosové
- 1kusLimetka
- 60gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaBadyán
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou kulatou rýži promícháme s kokosovým mlékem, mlékem, proužkem limetkové kůry a cukrem.
- 2Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy a navrch položíme máslo nakrájené na kostičky. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- 3Mísu vyjmeme z trouby a odstraníme limetkovou kůru. Směs promícháme, přidáme badyán, vrátíme do trouby a pečeme 1-2 hodiny do vstřebání tekutiny.
- 4Nákyp podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.