Rýžový nákyp s ovocem II

70 min.
Česká republika

Ingredience

      • 200gramůRýže
      • 1špetkaSůl
      • 750mililitrůMléko plnotučné
      • 1kusSkořice celá
      • 4kusyHřebíček
      • 1kusCitron
      • 100gramůMáslo
      • 5kusůCukr moučka
      • 1kusVanilkový cukr
      • 500gramůKompot mandarinkový
      • 3kusyVejce slepičí
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    279 kcal
    Bílkoviny
    12 g
    Tuky
    11 g
    Sacharidy
    38 g
    Vláknina
    6 g
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli do poloměkka. Poté ji scedíme, přidáme skořici, hřebíček, kůru z citronu a mléko a dovaříme doměkka. Odstavíme, přidáme máslo a cukry a zamícháme. Necháme přikryté pokličkou.
    • 2
      Necháme vychladnout a poté přimícháme žloutky. Bílky vyšleháme a lehce je vmícháme do směsi.
    • 3
      Do pekáčku dáme polovinu rýže, poté ovoce a nahoru ještě rýži. Zakápneme šťávou z kompotovaného ovoce a pečeme 30 minut na 200 °C.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.