Rýžový nákyp s ovocem II
70 min.
Ingredience
- 200gramůRýže
- 1špetkaSůl
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 1kusCitron
- 100gramůMáslo
- 5kusůCukr moučka
- 1kusVanilkový cukr
- 500gramůKompot mandarinkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli do poloměkka. Poté ji scedíme, přidáme skořici, hřebíček, kůru z citronu a mléko a dovaříme doměkka. Odstavíme, přidáme máslo a cukry a zamícháme. Necháme přikryté pokličkou.
- 2Necháme vychladnout a poté přimícháme žloutky. Bílky vyšleháme a lehce je vmícháme do směsi.
- 3Do pekáčku dáme polovinu rýže, poté ovoce a nahoru ještě rýži. Zakápneme šťávou z kompotovaného ovoce a pečeme 30 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.