Rýžový nákyp s tropickým ovocem
55 min.
Ingredience
- 225gramůRýže loupaná
- 8,5decilitrůMléko nízkotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 4lžíceRum bílý
- 1,75decilitryJogurt bílý
- 400gramůKompot ananasový
- 1lžičkaLimetková kůra
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1kusPapája zralá
- 1kusMango
- 1kusKarambola
- 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout.
- 2Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu..
- 3Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit.
- 4Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.