Rýžový nákyp se skořicí
110 min.
Ingredience
- 1200mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůRýže loupaná
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
649 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.
- 2Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.
- 3Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.