Rýžový nákyp z domácí pekárny

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v mléku. Po uvaření ji scedíme přes síto.
  • 2
    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý shíh. Scezenou rýži potom s míse smícháme se žloutky a s polovinou cukru, nakonec přimícháme sníh z bílků.
  • 3
    Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme, smícháme s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem.
  • 4
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten ještě lehce potřeme máslem.
  • 5
    Na dno formy položíme polovinu připravené rýžové směsi, na ni nastrouhaná jablka s cukrem, navrch zbytek rýže. Zcela nahoru položíme zbývající máslo.
  • 6
    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. V průběhu programu nákyp zkontrolujeme, pokud je dostatečně zapečený, program ukončíme a pekárnu vypneme.
  • 7
    Formu vyndáme v rukavicích z pekárny a nákyp z ní i s papírem vyjmeme. Papír odstraníme, nákyp rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.