Rýžový narozeninový dort

80 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
46 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oválnou dortovou formu o výšce cca 25cm vymažeme máslem po dně i stranách. Rýži povaříme cca 3min v nesolené vodě, odstavíme a vodu slijeme. Rýži vrátíme zpět do hrnce, přilijeme mléko, přidáme cukr, bobkový list a kardamom. Přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme cca 20min.
  • 2
    Hotovu směs necháme vychladnout, poté z ní vyjmeme bobkový list a kardamom. Vyklopíme do mísy, přidáme smetanu, žloutky a důlkladně promícháme.
  • 3
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k rýžové směsi. Přelijeme do dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 175C cca 45-50min. Dort musí nakynout a dostat zlatohnědý nádech. Hotový dort necháme přes noc vychladnout a teprve poté vyklopíme z formy.
  • 4
    Šlehačku ušleháme, přimícháme tvaroh, vanilkový extrakt a nastrouhanou citronovou kůru. Korpus zalijeme smetanou, ozdobíme čerstvým ovocem a karmbolou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.