Rýžový puding s hruškou a jahodovým džemem
152 min.
Ingredience
- 1kusHrušky
- 1kusJablka
- 1lžíceDžem jahodový
- Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]
- 0,33lžícePuding
- 1kusVanilkový lusk
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůRýže jasmínová
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Sladkou zralou hrušku a jablko omyjeme, rozkrájíme, vykrojíme jadřince a ovoce nastrouháme do pánvičky. Přidáme k nim 1 lžíci vody 1 lžíci jahodového džemu, pánev zakryjeme pokličkou a směs dusíme 2 minuty. Poté dušené ovoce rozmícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho dítěti například k snídani nebo obědu mírně teplý.
- 2Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:
- 3Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
- 4Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.