Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou
35 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 2špetkyKurkuma
- 4špetkyKardamom
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceHořčičné semínko
- 60mililitrůOlej hroznový
- 30mililitrůOcet bílý vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůMandle pražené solené
- 60gramůHrozinky
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
113 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky.
- 2Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.