S bílou polevou florentýnky
35 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 225gramůCukr moučkový
- 125gramůOřechy vlašské
- 125gramůMandle
- 60gramůHrozinky
- 25gramůTřešně kandované
- 25gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 225gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
95 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 13 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.
- 2Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.
- 3Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.