S listovou zeleninou květák
10 min.
Ingredience
- 175gramůKvěták
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 125gramůZelí čínské
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozdělený květák na růžičky blanšírujeme, a poté ho opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Rozemeleme kurkumu, česnek, koriandr.
- 2Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a osmahneme. Přidáme pokrájené čínské zelí a 1 minutu smažíme. Dáme stranou.
- 3Wok vrátíme na sporák, přidáme hořčičná semínka a mícháme, dokud nezačnou pukat, poté přidáme směs s kurkumou a květák. Zamícháme a v omáčce obalíme květák.
- 4Ihned podáváme s čínským zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.