Sabayone ze sektu

40 min.
Evropa

Ingredience

      • 300mililitrůVíno šumivé (sekt)
      • 2kusyžloutek
      • 40gramůCukr krupice
      • 2lžíceCitrónová šťáva
      • 400gramůHroznové víno
      • 50gramůRozinky
      • 50gramůSušenky Club - máslové
      • 50gramůČokoláda hořká
      • 4plátkyŽelatina plátková
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    311 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    50 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    31 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Cukr svaříme s vodou v poměru 1:1. Přidáme 100 ml sektu a žloutky a vyšleháme na vodní lázni do pěny.
    • 2
      Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.
    • 3
      Zbytek sektu osladíme a svaříme. Přidáme citronovou šťávu a želatinu a necháme ztuhnout.
    • 4
      Sebayone dáme na talíř, kolem dokola rozložíme přepůlené hrozny a rozinky, nakrájené vinné želé, rozdrobíme sušenky a posypeme strouhanou čokoládou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.