Sacherův dort s kávovým krémem
110 min.

Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 60gramůČokoláda hořká
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůMandle
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 120gramůDžem rybízový
- 120gramůPoleva čokoládová
- Krém
- 100gramůCukr krupice
- 2lžičkyKáva Espresso
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrVoda pitná
- Na formu
- 120gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.
- 4Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.