Sacherův dort s kávovým krémem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.
  • 4
    Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.