Šafránová omáčka k tuňákovi
35 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 130gramůMáslo čerstvé
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 600gramůTuňák obecný
- 10gramůPolévkové koření Maggi
- 40gramůJíška instantní
- 5gramůŠafrán
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
404 mg
Postup přípravy
- 1Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme.
- 2Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy.
- 3Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.