Šafránové kulfi
25 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 60gramůPistácie
- 225mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 225mililitrůMléko zahuštěné neslazené
- 1špetkaŠafrán
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
618 mg
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
- 2V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
- 3Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
- 4Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
- 5Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.