Šafránové kulfi

25 min.
Indie

Ingredience

    • 1lžíceVoda pitná
    • 60gramůPistácie
    • 225mililitrůMléko zahuštěné slazené
    • 225mililitrůMléko zahuštěné neslazené
    • 1špetkaŠafrán
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
618 mg
Cukr
460 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán namočíme do horké vody na 2 minuty.
  • 2
    V míse promícháme kondenzované mléko s nasekanými pistáciemi a šafránem.
  • 3
    Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do mléčné směsi. Hmotu rozdělíme do tvořítka na led a dáme zmrazit.
  • 4
    Mražené kulfi vyloupneme z formy a můžeme uchovat v mrazícím sáčku až 1 měsíc.
  • 5
    Kulfi podáváme posypané nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.