Salát Carmen
25 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicMajonéza
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyČekanka
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky.
- 3Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme.
- 4Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.