Salát maracujo-mangový
50 min.
Ingredience
- 2kusyMaracuja
- 300mililitrůPomerančová šťáva
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMed včelí
- 1kusMango
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu maracuji, vložíme do hrnce s pomerančovou a citronovou šťávou, medem. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí, poté necháme 20 minut vychladnout.
- 2Oloupeme mango a nakrájíme na 8 plátků. Zabalíme do potravinové fólie, dáme do lednice uležet. Zbytek mangové dužiny rozkrájíme, v mixéru smícháme s maracujovou směsí.
- 3Směs vložíme do misky a necháme 2 hodiny v lednici, směs mezitím 2x promícháme.
- 4Podáváme v pohárcích ozdobené dvěma plátky manga.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.