Salát plný zdraví
15 min.
Ingredience
- 1kusArtyčoky čerstvé
- 1kusCibulka jarní
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1hrstSalát Polníček
- 1hrstRukola
- 40gramůSýr Gran Moravia
- 80gramůmozzarella třešinky
- 400gramůChřest zelený
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2kusyČekanka
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny.
- 2Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky.
- 3Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme.
- 4Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.