Salát s čerstvými fíky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky, dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a podélně nakrájené fíky.
  • 2
    Limetku dobře omyjeme, ostrouháme z ní kůru, kterou v malém kastrůlku smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme k varu, poté nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme.
  • 3
    Ovocný salát rozdělíme do misek, ozdobíme snítkami máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.