Salát s čerstvými fíky
20 min.
Ingredience
- 1kusMeloun vodní
- 4kusyFíky čerstvé
- 1kusLimetková kůra
- 1lžíceSirup javorový
- 2lžíceMed včelí
- 2lžícePomerančová šťáva
- 0,75hrnekHroznové víno
- 1lžíceMáta
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky, dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a podélně nakrájené fíky.
- 2Limetku dobře omyjeme, ostrouháme z ní kůru, kterou v malém kastrůlku smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, javorovým sirupem a medem. Směs přivedeme k varu, poté nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme.
- 3Ovocný salát rozdělíme do misek, ozdobíme snítkami máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.