Salát s česnekem a těstovinami
40 min.
Ingredience
- 2kusySalát hlávkový
- 260gramůTěstoviny konzumní
- 1lžíceOlej olivový
- 8kusůJablka
- 4kusyCitrony
- 1kusCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryMajonéza česneková
- 90gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
17 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Opereme listy hlávkového salátu, necháme okapat, poté je odložíme na hodinu do lednice.
- 2Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej, 10 minut vaříme. Poté těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Oloupeme a na kostičky pokrájíme jablka, přelijeme citronovou šťávou.
- 4Těstoviny, nakrájený celer, jablka i rozpůlené vlašské ořechy smícháme, promícháme s česnekovou majonézou.
- 5Salátovou mísu obložíme listy hlávkového salátu a lžící přidáme těstovinový salát.
- 6Podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.