Salát s chřestem, zázvorem a kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 2špetkySůl
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 2lžíceZázvor celý
- 5lžicOlej olivový
- 500gramůKuřecí prsa
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceMáta
- 1litrVoda pitná
- 1kusAnanas
- 0,5kusZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Chřest nakrájíme a uvaříme v litru vody se špetkou soli do měkka. Po uvaření necháme na sítku okapat. Smícháme citrónovou šťávu s medem, strouhaným zázvorem a olivovým olejem. Kuřecí maso opláchneme popd tekoucí vodou, ochutíme pepřem a solí a potřeme 1lžící marinády ze zázvoru. Další 2 lžíce marinády smícháme s kousky oloupaných rajčat. Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky, do kterých zamícháme zbytek marinády.
- 2Na pánvi opečeme nejprve kuřecí maso potřené marinádou z obou stran a osmahlé nakrájíme na kousky. V pánvi, na šťávě z masa orestujeme ananas.
- 3Servírujeme tak, že uvařený a okapaný chřest smícháme s rajčaty a ananasem a kousky masa a tuto směs rozložíme na celých listech čínského zelí. Pokrm ozdobíme sekanou mátou. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.