Salát s chřestem, zázvorem a kuřecím masem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest nakrájíme a uvaříme v litru vody se špetkou soli do měkka. Po uvaření necháme na sítku okapat. Smícháme citrónovou šťávu s medem, strouhaným zázvorem a olivovým olejem. Kuřecí maso opláchneme popd tekoucí vodou, ochutíme pepřem a solí a potřeme 1lžící marinády ze zázvoru. Další 2 lžíce marinády smícháme s kousky oloupaných rajčat. Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky, do kterých zamícháme zbytek marinády.
  • 2
    Na pánvi opečeme nejprve kuřecí maso potřené marinádou z obou stran a osmahlé nakrájíme na kousky. V pánvi, na šťávě z masa orestujeme ananas.
  • 3
    Servírujeme tak, že uvařený a okapaný chřest smícháme s rajčaty a ananasem a kousky masa a tuto směs rozložíme na celých listech čínského zelí. Pokrm ozdobíme sekanou mátou. Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.