Salát s hovězím masem po thajsku

21 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.
  • 2
    Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.
  • 3
    Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.