Salát s hovězím masem po thajsku
21 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 2lžičkyKoření Orientální
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMrkev kořen
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 250gramůVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 60gramůMáta
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 500gramůFazolové klíčky
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.
- 2Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.
- 3Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.