Salát s kousky krůtího masa

35 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího rendlíku nalijeme dashi a přivedeme k varu. Přidáme krůtí maso, povaříme asi 12 minut. Odstavíme z plotny a necháme 20 minut odstát. Poté maso i vývar přelijeme do větší mísy a dáme do ledničky. Za hodinu maso vyndáme a scedíme. 2 lžíce vývaru odložíme na zálivku. Krůtí maso rozkrájíme na větší proužky.
  • 2
    Do menšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme cca na 2 minuty fazolky. Poté je přendáme do studené vody, aby neztratily barvu. Z okurky vydlabeme dužinu, kterou vyhodíme. Okurku pokrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Do mísy nalijeme 2 lžíce vývaru z masa, sójovou omáčku, Mirin, ocet, oba druhy oleje, přidáme mletý zázvor, cukr, prolisovaný česnek a nastrouhanou kedlubnu. Vše dobře promícháme.
  • 4
    Smícháme krůtí maso se zálivkou. Do mísy dáme fazolky, okurku, salát, špenát, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Přidáme krůtí maso se zálivkou, opět promícháme. Podáváme na talířích navrch posypané rýžovými sušenkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.