Salát s kousky krůtího masa
35 min.
Ingredience
- 750mililitrůGranule dashi
- 250gramůKrůtí maso
- 1kusOkurka salátová
- 1kusSalát hlávkový
- 320gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůOřechy vlašské
- 200gramůRýžová sušenka
- 150gramůFazole
- Zálivka
- 2lžíceKedlubna
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 3lžíceOcet rýžový
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do většího rendlíku nalijeme dashi a přivedeme k varu. Přidáme krůtí maso, povaříme asi 12 minut. Odstavíme z plotny a necháme 20 minut odstát. Poté maso i vývar přelijeme do větší mísy a dáme do ledničky. Za hodinu maso vyndáme a scedíme. 2 lžíce vývaru odložíme na zálivku. Krůtí maso rozkrájíme na větší proužky.
- 2Do menšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme cca na 2 minuty fazolky. Poté je přendáme do studené vody, aby neztratily barvu. Z okurky vydlabeme dužinu, kterou vyhodíme. Okurku pokrájíme na tenké proužky.
- 3Do mísy nalijeme 2 lžíce vývaru z masa, sójovou omáčku, Mirin, ocet, oba druhy oleje, přidáme mletý zázvor, cukr, prolisovaný česnek a nastrouhanou kedlubnu. Vše dobře promícháme.
- 4Smícháme krůtí maso se zálivkou. Do mísy dáme fazolky, okurku, salát, špenát, nasekané vlašské ořechy a promícháme. Přidáme krůtí maso se zálivkou, opět promícháme. Podáváme na talířích navrch posypané rýžovými sušenkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.