Salát s mořskými rybami
28 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 500gramůMořský ďas
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceřepkový olej
- 2lžíceOcet Sherry
- 1kusChilli paprička
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 200gramůMořský jazyk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme polovinou citronové šťávy. Na pánvi rozpustíme máslo a ryby na něm 3 minuty opečeme. Po vyjmutí je opepříme a odložíme.
- 2Salátové listy natrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Řepkový olej smícháme s octem, sherry a zbytkem citronové šťávy. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přimícháme do dresinku.
- 3Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s dresinkem, osolíme a opepříme. Rybí filety upravíme na salátové listy a zakápneme dresinkem se žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.