Salát s nivou a hruškami
40 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Orecchiette
- 2kusyHrušky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůOřechy vlašské
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 60gramůSalát Polníček
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 8kusůBazalka
- 1kusČekanka
- 1kusMrkev kořen
- 1kusSalát listový Dubáček
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.
- 2Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.
- 3Ihned podáváme, dokud je salát svěží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.