Salát s ořechy a modrým sýrem
35 min.
Ingredience
- 100gramůSalát kadeřavý
- 100gramůSalát římský
- 1mililitrCitronová šťáva
- 50gramůOřechy vlašské
- 300gramůPrsa krůtí uzená
- 300gramůRoketa
- 1kusJablka
- Na dresink
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5gramůCukr krupice
- 1lžíceHořčice
- 30gramůJihočeská Niva
- 4gramyPepř cayenský
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa a jablko nakrájíme na plátky. Omyté a osušené salátové listy rozložíme na tác, na ně položíme plátky jablek a rozdělíme polovinu vlašských ořechů. Krůtí plátky dáme na salátové listy.
- 2Všechny suroviny na dresink ušleháme a směsí salát přelijeme. Nakonec salát posypeme zbývajícími ořechy a nivou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.