Salát s pečeným kachním masem

45 min.

Ingredience

  • Na zálivku
    • 4kusyCibulka jarní
    • 2kusyŠalotka
    • 2kusySalát hlávkový
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 200gramůKaštany vodní
    • 0,33kusOkurka salátová
    • 130gramůSójové výhonky
    • 4kusyKachní prsa pečená
    • 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy rozebereme, natrháme na kousky do velké mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, cibulky s celerem rozkrájené na kostičky, okurky pokrájené na nudličky, sójové výhonky, kolečka nakládaných vodních kaštanů. Vše promícháme, rozložíme na plochou mísu. Na zeleninu rozložíme plátky kachního masa.
  • 2
    Rybí omáčku rozehřejeme v rendlíku, přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, drobně nakrájené a semen zbavené chilli papričky a cukr. Dle potřeby přidáme limetkovou šťávu nebo rybí omáčku.
  • 3
    Touto teplou zálivkou přelijeme kachní maso, ozdobíme pomerančem rozkrájeným na kolečka a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.