Salát s pečeným kachním masem
45 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1,5lžíceLimetková šťáva
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyŠalotka
- 2kusySalát hlávkový
- 1kusCeler řapíkatý
- 200gramůKaštany vodní
- 0,33kusOkurka salátová
- 130gramůSójové výhonky
- 4kusyKachní prsa pečená
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy rozebereme, natrháme na kousky do velké mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, cibulky s celerem rozkrájené na kostičky, okurky pokrájené na nudličky, sójové výhonky, kolečka nakládaných vodních kaštanů. Vše promícháme, rozložíme na plochou mísu. Na zeleninu rozložíme plátky kachního masa.
- 2Rybí omáčku rozehřejeme v rendlíku, přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, drobně nakrájené a semen zbavené chilli papričky a cukr. Dle potřeby přidáme limetkovou šťávu nebo rybí omáčku.
- 3Touto teplou zálivkou přelijeme kachní maso, ozdobíme pomerančem rozkrájeným na kolečka a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.