Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy
20 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 220gramůRomanesco
- 1hrstSalát Rosso
- 1hrstSalát listový Dubáček
- 1kusCibule červená
- 70gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceBazalka
- 200gramůSýr balkánský
- 3lžíceOřechy vlašské
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř bílý
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu 1.5l vody se solí. Z romanesca odstraníme listy, vykrojíme tvrdý vnitřek a hlávku rozdělíme na malé růžičky. Růžičky povaříme ve vodě přibližně 5-6 minut. Pak je scedíme a vychladlé dáme do mísy.
- 2Z omytých listů dvou druhů salátů setřepeme vodu, prsty je potrháme a dáme do mísy. Kousky tuňáka ve vlastní šťávě scedíme. Očistíme červenou cibuli, rozkrojíme ji na polovinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Cukrovou kukuřici scedíme z nálevu, odkapanou přidáme k salátu spolu s cibulí, tuňákem a bazalkovýmí lístky.
- 3Do salátu nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, vlašské ořechy, salát zlehka promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.