Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1320 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
97 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
22 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.
  • 3
    Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.
  • 4
    Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.