Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy
22 min.
Ingredience
- 60gramůSalát ledový
- 60gramůSalát Rosso
- 2kusyRajčata
- 2kusyRajčata sušená sterilovaná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Na zapečení
- 4plátkyVeka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůMozzarella
- 2špetkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 4lžíceOřechy vlašské
- Zálivka
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaOcet vinný
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl bylinková
- 4špetkyPepř 4 barev
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1320 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
97 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
22 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.
- 3Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.
- 4Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.