Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou
55 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusPaprika červená
- 150gramůChřest bílý
- 4kusyRajčata
- 200gramůTuňák v oleji
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaMed včelí
- 4lžíceBazalka
- 1lžičkaHořčice
- 1kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.
- 2V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.
- 3Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
- 4V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.
- 5Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.
- 6Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.