Salát se zelenou fazolkou a raky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopr omyjeme, polovinu nadrobno nakrájíme a polovinu snítek odložíme na ozdobu. Nakládané zelené fazolky scedíme z nálevu a necháme je okapat. Pak je v míse smícháme s pokrájeným koprem.
  • 2
    Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 1 dl bílého vína, 0.5 lžíce soli a 2 špetkami kmínu. Když se začne vařit, ponoříme do ní raky, které jsme předtím velmi důkladně očistili. Vaříme 5 minut, hrnec s kapry odstavíme z plotny a necháme je ještě 5 minut v horké vodě. Pak je scedíme, ocas a klepeta odkroutíme a odstraníme střívko.
  • 3
    Očistíme malé plodnice čerstvých hříbků, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Červenou cibuli očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na tenké proužky.
  • 4
    Připravíme zálivku: sherry ocet smícháme s extra olivovým olejem, přimícháme sůl podle chuti (až 0.5 lžičky), 2 špetky cukru, 0.5 lžičky bílého pepře.
  • 5
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a krátce, asi 1 minutu, hříbky restujeme dozlatova. Dáme je do misky, přidáme k nim cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme 5-10 minut odpočinout.
  • 6
    Fazolky dáme na plochou mísu a zalijeme připravenou směsí cibulky s hříbky. Na upravené fazolky položíme raky, ozdobíme snítkami kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.