Salát se zelenou fazolkou a raky
40 min.
Ingredience
- zálivka
- 4lžíceOcet Sherry
- 8lžicOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 400gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 0,5lžíceSůl
- 2špetkyKmín celý
- 20kusůRak říční
- 2litryVoda pitná
- 100gramůHříbky čerstvé
- 2kusyCibule červená
- 2lžíceOlej olivový
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kopr omyjeme, polovinu nadrobno nakrájíme a polovinu snítek odložíme na ozdobu. Nakládané zelené fazolky scedíme z nálevu a necháme je okapat. Pak je v míse smícháme s pokrájeným koprem.
- 2Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 1 dl bílého vína, 0.5 lžíce soli a 2 špetkami kmínu. Když se začne vařit, ponoříme do ní raky, které jsme předtím velmi důkladně očistili. Vaříme 5 minut, hrnec s kapry odstavíme z plotny a necháme je ještě 5 minut v horké vodě. Pak je scedíme, ocas a klepeta odkroutíme a odstraníme střívko.
- 3Očistíme malé plodnice čerstvých hříbků, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Červenou cibuli očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na tenké proužky.
- 4Připravíme zálivku: sherry ocet smícháme s extra olivovým olejem, přimícháme sůl podle chuti (až 0.5 lžičky), 2 špetky cukru, 0.5 lžičky bílého pepře.
- 5V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a krátce, asi 1 minutu, hříbky restujeme dozlatova. Dáme je do misky, přidáme k nim cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme 5-10 minut odpočinout.
- 6Fazolky dáme na plochou mísu a zalijeme připravenou směsí cibulky s hříbky. Na upravené fazolky položíme raky, ozdobíme snítkami kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.