Salát v sýrové mističce
20 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 500gramůSalát hlávkový
- 50gramůRajčata
- 100gramůŠunka parmská
- 30mililitrůMed včelí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sýry nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme. Saláty omyjeme a natrháme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Med rozšleháme s octem, citronovou šťávou a olejem, osolíme. Šunku nakrájíme na větší kusy.
- 2Zeleninu smícháme dohromady, přidáme šunku a přelijeme dresinkem z medu.
- 3Sýrovou směs nasypeme na pečící papír do tvaru 4 kruhů o průměru 18cm a výšce 5mm. Necháme roztavit a poté ihned vyjmeme z trouby. Dále jednotlivá kolečka vytvarujeme přes sklenici obrácenou dnem vzhůru. Prsty přitlačíme ke sklenici a necháme ztuhnout do tvaru mističek, v kterých poté servírujeme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.