Salát z artyčoků s vejci
40 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůMajonéza
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
55 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté artyčoky potřeme polovinou rozkrojeného citronu a vaříme je v páře doměkka asi 20 minut.
- 2Po vychladnutí srdíčka měkkých artyčoků rozkrojíme na čtvrtiny.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- 4Artyčoky s vejci upravíme na salátovou mísu a zalijeme majonézou smíchanou s hořčicí a nasekanou petrželkou.
- 5Salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.