Salát z buřtů s majonézou
27 min.

Ingredience
- 500gramůŠpekáčky
- 120gramůCibule
- 120gramůOkurky nakládané
- 120gramůMajonéza
- Na marinádu
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 60gramůOlej rostlinný
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceKečup
- 20gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
81 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
870 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané buřty nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, okurky nakrájíme na menší kostky.
- 2Na marinádu v kastrole promícháme olej, ocet, kečup, worcester a cukr, za stálého míchání vaříme zhruba 2 minuty.
- 3V míse promícháme buřty s cibulí a okurkami, přelijeme zchladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
- 4Před podáváním do salátu vmícháme majonézu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.