Salát z čekanky s datlemi

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky omyjeme, odlámeme z nich zvadlé listy a rozkrájíme je na 1 centimetr široké nudličky. Datle oloupeme, přepůlíme a vypeckujeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyřízneme jádřince a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájená jablka, čekanky a datle promícháme v misce.
  • 2
    V menší misce si nachystáme zálivku - smícháme majonéz, jogurt, citronovou šťávu, kari koření a špetku cayenského pepře. Vše prošleháme dohladka. Zálivkou přelijeme čekanku, jablka a datle a lehce promícháme. Nakonec posypeme nadrobno nasekanými kešu oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.