Salát z černého kořene
45 min.
Ingredience
- 500gramůČerný kořen
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceKečup
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 125gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý černý kořen uvaříme doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kousky. Asi 5 lžic vychladlého vývaru z kořene smícháme s olejem, kečupem, mletou paprikou, zakysanou smetanou a solí. Připravenou zálivkou přelijeme uvařený černý kořen a salát necháme nejméně 1 hodinu v chladu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.